Bekijk profielpagina

Editie #31 | Masterclass digitale strategie in slechts 59 minuten (voor niets!) (Dutch only)

Revue
 
 

Digitaal Vermogen

19 mei · Editie #31 · Bekijk online

Author, Blogger, Business & Industry Hacker, Disruptor, Maven, Numerati, Speaker and Transformer.


Bij digitale verandering gaat het vooral om de razendsnelle omarming van technologie. Juist in coronatijd veranderen de prestaties en processen van organisaties ingrijpend, waarmee het businessmodel radicaal wijzigt. Het businessmodel, de content, de data, de organisatie, het internetecosysteem, de media en de verdienmodellen maken allen integraal deel uit van een digitale wereld waar de organisatie inmiddels onderdeel van is geworden. In deze masterclass (in 10 delen) die slechts 59 minuten duurt krijg je inzicht waarom de digitale wereld werkt zoals hij werkt, hoe je een digitale strategie opzet en wat je daar voor nodig hebt.

Waarom organisaties moeten veranderen
Het internet loopt door alle lagen van organisaties binnen de entertainmentindustrie heen. Het vormt een vloeibaar geheel dat bijna elke discipline van een dj of organisator van een evenement of festival raakt. Om verandering in gang te zetten, de transitie van analoog naar digitaal, dien je je te verdiepen in de digitale wereld en haar keten. Gebruikmaken van de juiste statistieken en het volgen van ontwikkelingen in de wereld van apparaten, infrastructuur en processoren, zijn een vereiste voor de basis van een gedegen digitale strategie in de alsmaar groeiende digitale wereld die een uiterst revolutionair karakter heeft. Deel 1 gaat over digitaal volwassen worden.
Waarom organisaties moeten veranderen (Masterclass #1)
De 5 doelen van een digitale strategie
Bij het uitrollen van een digitale strategie staat centraal het vinden van de juiste balans tussen de reeds aanwezige informatiebronnen en de vastgestelde doelen en doelstellingen. Data-gedreven werken wordt daarmee gerichter geïmplementeerd. De voortgang wordt eenduidig inzichtelijk gemaakt. Het beheersbaar maken van het hele traject is nu het devies. Daartoe kan een manager gebruik maken van het business acceleration framework. Dit raamwerk is ontwikkeld om controle te krijgen op de organisatie en iedereen te laten werken aan gezamenlijk bepaalde doelen. Het legt als het ware een overkapping over de organisatie en haar Umfeld. Deel 2 geeft inzicht in het raamwerk van jouw digitale strategie.
De 5 doelen van een digitale strategie (Masterclass #2)
De verdieping in de digitale wereld
Bijna de helft van de wereldbevolking heeft op de een of andere manier een connectie met het internet. Met de komst van internet hebben we toegang tot een immense hoeveelheid informatie. Bovendien kunnen we via social media makkelijk informatie delen en communiceren. De razendsnelle digitalisering van de hedendaagse samenleving heeft ingrijpende maatschappelijke en economische consequenties. Geleidelijkaan ontstaan inmiddels nieuwe manieren van leren, ondernemen, werken en geld verdienen. Deel 3 laat de verdieping in de digitale wereld zien.
De verdieping in de digitale wereld (Masterclass #3)
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Denis Doeland met Revue.
Keizersgracht 330B | 1016EZ Amsterdam | The Netherlands