4 min read

10 inzichten voor artiesten, bands, festivals en labels tijdens ESNS23

Dit zijn aandachtspunten die ik tijdens de ESNS23-conferentie deel met artiesten, bands, festivals en labels. Deze aandachtspunten zijn ook van belang voor andere branches.
10 inzichten voor artiesten, bands, festivals en labels tijdens ESNS23
Denis Doeland over de vooruitgang van de entertainmentindustrie

Sinds 2000 bezoek ik als muziekprofessional. Eurosonic/Noorderslag. Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en vindt ieder jaar in januari op de woensdag, donderdag en vrijdag vóór Noorderslag plaats in Groningen. Eurosonic is onderdeel van Eurosonic Noorderslag (The European Music Conference and Showcase Festival).

Naast de vele podia waar artiesten en bands hun muziek laten horen vindt een conferentie plaats waar muziekprofessionals hun inzichten en visie op de entertainmentindustrie delen via keynotes en panels. Voor dit jaar vind je hieronder de aandachtspunten die ik tijdens de conferentie deel met artiesten, bands, festivals en labels. Deze aandachtspunten zijn ook van belang voor andere branches.

Achtergrond: De winnende digitale strategie en transformatie voor 2023!
Hoe kun je de eerste maand van het jaar het beste benutten om jouw organisatie digitaal klaar te stomen voor 2023? Deze artikelen helpen jou ..
Achtergrond: Het grote belang van een digitale hartslag in 2023
In dit artikel lees je waarom de digitale hartslag van groot belang kan zijn binnen jouw digitale strategie.
Achtergrond: Hoe innovatie en digitalisering festivals helpen
In dit artikel lees je hoe innovatie en digitalisering festivals helpt doorontwikkelen en hoe belangrijk de klantrelatie is.
Achtergrond: Hoe je de fan-relatie duurzaam kan maken met eigen content
Het opbouwen van een relatie met fans of klanten is belangrijker dan wat dan ook. In dit artikel lees je alles over de fan-relatie
Achtergrond: NFT’s in de muziekindustrie uitdagingen, horden en valkuilen
NFT’s betekenen mogelijk een nieuw verdienmodel voor de muziekindustrie. Ontdek de kansen en valkuilen voor NFT’s in de muziekindustrie
Achtergrond: Hoe je AI inzet om audio-content te maken
Audio en artificial intelligence; het is een sterke combinatie. In dit artikel lees je hoe AI audiofragmenten beluisterd en completeert.
Achtergrond: De Metaverse als digitaal festivalterrein of nachtclub
De virtuele omgeving van de Metaverse is constant in ontwikkeling. In dit artikel lees je hoe artiesten deze kans kunnen benutten.
Achtergrond: Waarom je ‘rest-data’ goud waard kan zijn
Vandaag de dag generen bedrijven door werkzaamheden grote hoeveelheden data. In dit artikel lees je hoe ‘rest-data’ geld waard is.
Achtergrond: Waarom community building steeds belangrijker wordt voor artiesten en influencers
Platforms als Discord, Telegram en Geneva trekken fans en artiesten aan. In dit artikel lees je waarom community building belangrijk is.
Achtergrond: Het belang van een digitale mindset
Elke organisatie is een digitale organisatie. In dit artikel lees je waarom een digitale mindset essentieel is voor je bedrijf.

Denis Doeland is een digitale autodidact en deel ongelooflijk veel content over digitale vooruitgang – hij blogt al meer dan 10 jaar, spreekt op events en maakt ook nog boeken, video’s en podcasts. Meer info over Denis? Kijk dan hier ...

>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek