3 min read

Deze AI-tool kan je emoties lezen

Kunstmatige intelligentie die menselijke emoties naadloos kan analyseren klinkt als iets uit een futuristische film. Deze indrukwekkende AI-technologie levensecht. In dit artikel lees je er meer over.
Deze AI-tool kan je emoties lezen
De mogelijkheden van hoogwaardige beeldherkenning-technologie zijn volgens experts immens.

Kunstmatige intelligentie die menselijke emoties naadloos op microniveau kan analyseren klinkt als iets uit een futuristische film. Toch is deze indrukwekkende AI-technologie levensecht. De mogelijkheden van hoogwaardige beeldherkenning-technologie zijn volgens experts immens. In dit artikel lees je er meer over.

‘Empathische’ AI

Het Zweedse tech-bedrijf Smart Eye is wereldwijd één van de vooraanstaande ontwikkelaars van Human Insight AI. Deze technologie is gespecialiseerd in het registreren en verwerken van micro-expressies. Dat zijn emoties die voortkomen uit het onderbewustzijn en die moeilijk te zien zijn voor het menselijke oog. Toch zeggen juist die impulsieve, emotionele reacties erg veel over iemands wensen of overtuigingen.

Zo zijn er situaties waarbij mensen om verschillende redenen niet primair op iets reageren. Hier liggen persoonlijke, sociale of culturele aspecten aan ten grondslag. Vooral in industrieën waar menselijk contact de prioriteit is, kan het van levensbelang zijn om te weten hoe mensen over je product of dienst denken. Human Insight AI kan bedrijven helpen om meer inzicht te krijgen op dit gebied. Handig voor marketeers, ondernemers en artiesten.

Enorme potentie

Volgens Gabi Zijderveld, CMO van Smart Eye, is Human Insight AI een tool die binnen bijna elke industrie goed bruikbaar is. Als voorbeeld geeft ze de toepasbaarheid van de technologie in de wereld van marketing. “Consumenten zeggen echter vaak niet precies wat ze denken, onder meer vanwege de neiging sociaal wenselijke antwoorden te geven. Met onze software kunnen we de reacties letterlijk van de gezichten van ingehuurde panelleden aflezen. Omdat we ook precies weten naar welke videocontent ze kijken, leren onze algoritmes doorlopend”, legt Zijderveld uit.

Verder is de technologie bijvoorbeeld inzetbaar als beveiligingsmiddel in de transportsector. Zou zou het algoritme via een snelle check kunnen bepalen of een piloot, chauffeur of kapitein in staat is een voertuig te besturen. Daarnaast kan Human Insight AI een uitkomst zijn tijdens het detecteren van fraudeurs en leugenaars. Sommige partijen zetten bij het laatstgenoemde uit ethisch standpunt nog hun vraagtekens.

Conclusie

Voor bedrijven waarbij het menselijk contact van levensbelang is, is Human Insight AI een veelbelovende tool. Onderzoek de toepasbaarheid van de technologie binnen je digitale strategie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versterken van je fan-relatie.


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek