4 min read

7 keer muziekindustrie: de digitale revolutie van het muzieklandschap

Vandaag de dag heb je met een muisklik toegang tot bijna alle muziek ter wereld. Digitalisering heeft het muzieklandschap en de muziekbeleving helemaal veranderd. Hier deel ik mijn inzichten en visie over de huidige en toekomstige muziekindustrie.
7 keer muziekindustrie: de digitale revolutie van het muzieklandschap
De digitale revolutie van het muzieklandschap. Waar staan we en hoe verder?

Al meer dan een decennium blog ik over de veranderende muziek- en entertainmentindustrie. Mijn ultieme doel: de muziek- en entertainmentindustrie verder helden door te innoveren, zodat ze toekomstbestendig wordt en blijft.

Hieronder vindt je verschillende artikelen van de afgelopen tijd hoe de muziekindustrie is veranderd en waar artiesten, managers, labels en uitgevers hun voordeel mee kunnen doen en hun business kunnen laten groeien en versnellen.

Achtergrond: Hoe AI de muziekindustrie voorgoed zal veranderen
AI zal volgens experts de muziekindustrie voorgoed veranderen. Protestnummers, nep-artiesten en hits. In dit artikel lees je er meer over!
Achtergrond: Waarom SoundCloud zijn streamingmodel aanpast
De streamingdienst SoundCloud lijkt zijn streaming model op de schop te nemen. In dit artikel lees je er meer over.
Achtergrond: Hoe AI het maken van muziek toegankelijker maakt
Beginnende muzikanten kunnen met behulp van AI veel gemakkelijker successen scoren. In dit artikel lees je er meer over.
Achtergrond: Doet AI feilloos Drake en The Weeknd na of kopieert AI hen?
Onlangs bracht een muzikant met behulp van AI een liedje uit waar Drake op te horen is. In dit artikel lees je er meer over.
Achtergrond: Hoe Spotify AI-muziek van hun platform weert
Spotify kent de voordelen van artificial intelligence. Toch staat de deur niet volledig open voor AI. In dit artikel lees je er meer over.
Achtergrond: Hoe TikTok de muziekwereld in zijn greep heeft
De impact van TikTok op de muziekindustrie is de afgelopen jaren drastisch toegenomen. In dit artikel lees je er meer over.
Achtergrond: De ‘intelligente’ toekomstmuziek van David Guetta
De wereldberoemde DJ/producer David Guetta is niet schuw als het gaat om vernieuwen van zijn muziek. De Fransman maakt graag gebruik van AI.
Regelmatig deelt Denis zijn visie binnen de muziekindustrie

Op zoek naar meer artikelen over de digitalisering van de muziekindustrie?

Ruim 10 jaar geleden begon ik voor mijzelf na bijna 20 jaar onderdeel van ID&T uitgemaakt te hebben. Sindsdien ben ik ‘een slashie’. Tegenwoordig ben ik eigenaar van een datagedreven bedrijf dat organisaties adviseert over digitale strategie, en mede-eigenaar van een bedrijf dat deze strategieën implementeert en uitvoert. Door de loop der jaren heb ik al mijn inzichten en visie over de muziekindustrie opgeschreven en gedeeld. Benieuwd geworden? Lees dan hier verder ...

☝️☝️☝️ Klik hier voor alle artikelen ☝️☝️☝️

Blog | Meer lezen van Denis Doeland?

Denis Doeland adviseur digitale transformatie en digitale strategie schrijft al meer dan 10 jaar artikelen over de digitalisering van sport, media en entertainment.

Hij houdt zich bezig met onderwerpen als marketing efficiëntie, reputatie, bedrijfswaarde verdienmodellen… Precies op het snijvlak van marketing-, reputatie- en verkoop-informatie schept hij context voor corporate finance. Als adviseur digitale strategie hanteert een uniek model gefundeerd op de kracht, macht en potentie van de digitale wereld. Dit noemt Denis ook wel het digitaal vermogen.

Digitaal Vermogen is toepasbaar voor allerlei individuen, branches en organisaties: Balr., Kakhiel, Rumag, Hardwell, Armin Van Buuren, Dj Sam Feldt, Spinnin’ Records, ID&T, New York Times, NPO, Talpa, Voetbal International, Touzani, KLM, NRC, Neymar, Top Notch en Paradiso zijn enkele voorbeelden waar het gedachtengoed op losgelaten is.

Extra | Denis Doeland in de Entertainment Cast

#46 Marc Hofstede in gesprek. met Denis Doeland
Listen to this episode from Entertainment Cast on Spotify. Mijn gast van vandaag heeft zijn propedeuse in recht maar verloor zijn hart aan muziek. Hij heeft de klassieke route bewandeld van de platenzaak naar ID&T. Van publishing tot General Manager, hij liep het hele bedrijf door om uiteindelijk in…
Mijn gast van vandaag heeft zijn propedeuse in recht maar verloor zijn hart aan muziek. Hij heeft de klassieke route bewandeld van de platenzaak naar ID&T. Van publishing tot General Manager, hij liep het hele bedrijf door om uiteindelijk in de jaren ‘90 een strategie te ontwikkelen hoe ID&T de consument digitaal beter kon bereiken. Heden ten dage is hij een toonaangevende ondernemer, die bedrijven adviseert op online gebied en helpt ze waarde toe te voegen aan hun bedrijf. Data is “key” in zijn werk en hij heeft daar een uitzonderlijke kijk op. Luister hier naar de Entertainment Cast met Denis Doeland.
Luister hier naar alle afelveringen en episodes met Denis Doeland