4 min read

5 keer podcast: digitale transformatie en data gedreven verandering

Denis Doeland houdt zich bezig met onderwerpen als marketing efficiëntie, reputatie, bedrijfswaarde verdienmodellen… Precies op het snijvlak van marketing-, reputatie- en verkoop-informatie schept hij context voor corporate finance.
5 keer podcast: digitale transformatie en data gedreven verandering
Denis Doeland vertelt over digitale transformatie en data gedreven verandering

De afgelopen jaren ben ik meerdere malen te gast geweest bij verschillende podcasts om te praten over digitale transformatie en data gedreven verandering. Ik heb er 5 uitgekozen die de moeite waard zijn om te beluisteren.

Podcasts | Digitale transformatie en data gedreven verandering

Matthijs Noordhuis en Rens de Wit zijn op zoek naar kleurrijke verhalen van mensen vóór en achter de schermen in de entertainmentindustrie. In de 6e aflevering is Denis Doeland te gast. Hij vertelt over hoe hij aan de wieg stond van de eerste events van ID&T en in zijn tijd daar voor digitale verandering zorgde. In 2011 gooide hij het roer om en koos zijn eigen pad met de missie de industrie met zijn zienswijze te veranderen.
In deze aflevering van PR Academy De Podcast duikt host Aaron Mirck samen met industry hacker Denis Doeland in de term 'digitaal vermogen'. Daarnaast geeft Doeland een inkijkje in de muziekindustrie, vertelt hij over het voeden van je doelgroep en hoe een PR-stunt een stadion uitverkocht.
Hoe zet je digitale transformatie in om jouw bedrijf te laten groeien? Hoe kan je technologie inzetten om klanten beter te bedienen en hoe zorg je voor de ideale mix tussen online en offline? In de talkshow ‘Trends in Business’ bespreekt spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker dit onderwerp met Arko van Brakel en Denis Doeland.
Het volledige interview naar aanleiding van een panel waar Denis Doeland aan deel nam tijdens Emerce eDay 2019.
Denis Doeland is te gast bij De Sportmarketing Podcast met Ron van der Jagt (Le Champion) en Arno Kempenaar (MYLAPS). In de veertiende aflevering van De Sportmarketing Podcast wordt gesproken over sportevenementen in de nieuwe sportsamenleving. Welke alternatieve, virtuele evenementen ontstonden er door de maatregelen? En hoe kijken organisatoren naar de toekomst van commerciële sportevenementen?
Luister hier naar alle afelveringen en episodes met Denis Doeland

Extra | Denis Doeland in de Entertainment Cast

Mijn gast van vandaag heeft zijn propedeuse in recht maar verloor zijn hart aan muziek. Hij heeft de klassieke route bewandeld van de platenzaak naar ID&T. Van publishing tot General Manager, hij liep het hele bedrijf door om uiteindelijk in de jaren ‘90 een strategie te ontwikkelen hoe ID&T de consument digitaal beter kon bereiken. Heden ten dage is hij een toonaangevende ondernemer, die bedrijven adviseert op online gebied en helpt ze waarde toe te voegen aan hun bedrijf. Data is “key” in zijn werk en hij heeft daar een uitzonderlijke kijk op. Vandaag te gast in de Entertainment Cast, Denis Doeland.

Radio | Denis Doeland op BNR

In de afgelopen jaren is Denis Doeland regelmatig te gast geweest bij BNR om te praten over digitale transformatie en data gedreven verandering. Hieronder een greep uit de verschillende uitzendingen die je hier nogmaals kunt beluisteren.

Welke innovaties zullen de festivals voorgoed veranderen?
De festivalzomer is na een gat van twee jaar eindelijk weer in volle gang. Welke innovaties zijn essentieel om als festival voldoende bezoekers te blijven trekken? De digitalisering van festivals kan de komende jaren voor een grote verandering zorgen wat betreft de festivalbeleving.
Toekomstbestendige digitale strategie
Data, techniek, digitalisering, artificial intelligence: hoe zet je dat op de juiste manier in om ook in de toekomst als merk relevant te zijn?
Voorspellen met big data is big business
Steeds meer bedrijven voorspellen aan de hand van bijvoorbeeld zoekgedrag op internet wat de consument wil of dat er bijvoorbeeld een griepgolf aan komt.

Blog | Meer lezen van Denis Doeland?

Denis Doeland adviseur digitale transformatie en digitale strategie schrijft al meer dan 10 jaar artikelen over de digitalisering van sport, media en entertainment.

Hij houdt zich bezig met onderwerpen als marketing efficiëntie, reputatie, bedrijfswaarde verdienmodellen… Precies op het snijvlak van marketing-, reputatie- en verkoop-informatie schept hij context voor corporate finance. Als adviseur digitale strategie hanteert een uniek model gefundeerd op de kracht, macht en potentie van de digitale wereld. Dit noemt Denis ook wel het digitaal vermogen.

Digitaal Vermogen is toepasbaar voor allerlei individuen, branches en organisaties: Balr., Kakhiel, Rumag, Hardwell, Armin Van Buuren, Dj Sam Feldt, Spinnin’ Records, ID&T, New York Times, NPO, Talpa, Voetbal International, Touzani, KLM, NRC, Neymar, Top Notch en Paradiso zijn enkele voorbeelden waar het gedachtengoed op losgelaten is.