3 min read

8 keer AI: chatten, miljoenenhits, audio- en videoproductie en rechtszaken

AI (oftewel artificial intelligence of kunstmatige intelligentie) was vroeger science fiction, maar is nu dagelijkse realiteit. Lees hieronder de artikelen van Denis Doeland over de toepassingen en toekomst van AI …
8 keer AI: chatten, miljoenenhits, audio- en videoproductie en rechtszaken

>> For the articles in English go directly to this page

Wist je dat ik tegenwoordig virtuele assistenten heb? Deze assistenten maken gebruik van AI. Ik geef mijn tekst door en zij zorgen ervoor dat deze zonder tussenkomst van mensen worden voorgelezen. Zie de video onderaan deze nieuwsbrief. Hoe gaaf is dat?! ✌️ Lees hieronder mijn artiklen over de toepassingen en toekomst van AI …

Achtergrond: Hoe AI jou laat chatten met Napoleon, Gandhi én Hitler
Door AI is het nu mogelijk om met historische figuren te chatten. En dat gewoon via je smartphone. In dit artikel lees je er meer over.
Achtergrond: Hoe AI muziek produceert aan de hand van afbeeldingen
Onlangs verscheen er een nieuwe veelbelovende AI demo, genaamd Riffusion, online. In dit artikel lees je er meer over.
Achtergrond: De ‘intelligente’ toekomstmuziek van David Guetta
De wereldberoemde DJ/producer David Guetta is niet schuw als het gaat om vernieuwen van zijn muziek. De Fransman maakt graag gebruik van AI.
Achtergrond: Hoe ChatGPT de literaire wereld op zijn kop zet
Onlangs veroverde een AI-tool het grote publiek. In dit artikel lees je hoe ChatGPT van OpenAI de literaire wereld op zijn kop zet.
Achtergrond: De mega-rechtszaak omtrent AI-auteursrecht
Microsoft, Github en OpenAI staan voor een ‘historische’ rechtszaak. In dit artikel lees je over de rechtszaak omtrent AI en auteursrecht.
Achtergrond: Hoe zingende AI miljoenenhits scoort
Ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence en muziek gaan razendsnel. In dit artikel lees je hoe zingende AI hits scoort.
Achtergrond: AI-afbeeldingen en auteursrecht, hoe zit dat?
AI-afbeeldingen zijn door softwareprogramma’s steeds toegankelijker. In dit artikel lees je hoe het zit met auteursrecht op AI-afbeeldingen.
Achtergrond: Hoe je AI inzet om audio-content te maken
Audio en artificial intelligence; het is een sterke combinatie. In dit artikel lees je hoe AI audiofragmenten beluisterd en completeert.
0:00
/
Denis zijn virtuele assistent leest een artikel van het Digitaal Vermogen blog zoor ...
Luister hier naar alle afleveringen en episodes met Denis Doeland
Vraag het direct aan Denis Doeland
Zoek je iets specifieks op de site van Denis Doeland? Weet je niet precies wat? Vraag het dan gerust aan Denis zelf. Hij zal direct antwoord geven…